vineri, 26 iulie 2013

Mangalia s-a înfrăţit cu oraşul israelian Karmiel

Municipiul Mangalia şi-a dat acordul, prin votul consilierilor locali, de înfrăţire cu oraşul Karmiel, din Israel. De altfel, primarul Cristian Radu se află, în prezent, într-o vizită de lucru în Israel, unde va încerca atragerea unor investitori importanţi în sudul litoralului.
Cu o populaţie similară cu cea a Mangaliei (peste 40.000 de locuitori), Karmiel -în traducere „Via lui Dumnezeu” – a fost, în timpul erei bizantine, cel mai important centru al populaţiei creştine, aici existând numai puţin de nouă mănăstiri. Urbea se află în nordul Israelului, în inima Galileei.
În prezent, Karmiel este cunoscut în lume pentru Festivalul de Dans, aflat la a a 25-a ediţie, ce ţine trei zile şi trei nopţi, chiar în luna iulie. Karmiel este certificat ISO 9002 pentru calitatea serviciilor şi este printre puţinele oraşe din Israel certificate ISO 1410 pentru standardele de mediu. Un lucru comun celor două localităţi îl constituie siturile arheologice, păstrate în peisagistica oraşului şi parcurilor.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu