luni, 8 iulie 2013

Scafandrii profesionişti ne fac curăţenie în adâncul Portului Turistic

Asociaţia Română a Scafandrilor Profesionişti şi Sportivi, în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Municipală Callatis şi Primăria Mangalia a derulat sâmbătă, 6 iulie, prima acţiune din cadrul unei campanii de ecologizare a Portului Turistic. Proiectul se desfăşoară sub deviza „Protejează Marea Neagră“.
Potrivit declaraţiilor preşedintelui Asociaţiei Române a Scafandrilor Profesionişti şi Sportivi, Alexandru Gorga, acţiunile de ecologizare vor avea loc tot sezonul estival, la fiecare sfârşit de săptămână. Totodată, afirmă acesta, în colaborare cu autorităţile locale se doreşte înfiinţarea unui Departament de Salvare şi Intervenţie pe Mare, în subordinea primăriei, care va funcţiona în baza voluntariatului membrilor asociaţiei, scafandri profesionişti.
„Din experienţă ştiu că în porturile turistice se găsesc resturi aruncate de oameni care nu ştiu să folosească un coş de gunoi. Noi ne dorim ca, pe lângă activităţile de acest gen, pe timpul sezonului, să îi ajutăm şi pe colegii noştri salvamari sau pe cei de la Poliţia de Frontieră sau de la administraţia portului“, spune Alexandru Gorga.
Cei şase scafandri care au „vizitat“ adâncurile Portului Turistic Mangalia timp de mai multe ore, au lucrat în condiţii dificile. Pe fundul apei, spuneau aceştia în momentele în care urcau la suprafaţă, stratul de mâl este de peste jumătate de metru, iar vizibilitatea, din cauza hulei, extrem de scăzută. Cu toate acestea, scafandrii profesionişti au ridicat, pe mal, mai mulţi zbiri din metal şi dale de marmură, rămase, cel mai probabil din timpul reabilitării Portului Turistic, dar şi sticle şi pahare, frânghii, PET-uri şi chiar şi … o tigaie!

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu